Hallå eller!

Nu är sommaren äntligen här och de goa vädret, perfekt att spela footy!

I juni kommer följande att hända,

Den 3 juni skall Kalle o co. hålla "footyfriluftsdag" uppe i Skatås för Hulebäcksgymnasiet, kommer förhoppningsvis bli grymt roligt.

För andra gången i footyhistorien kommer VB-cup att spelas, 6 juni. Detta år uppe i Falun men dessvärre kommer inte Berserkers att vara med. Jag tycker att detta är riktigt synd för det kommer säkerligen vara skitroligt där uppe i dalarna, förra året när det cupen spelades i Karlstad var det ju gôrskoj. Vem vet nästa år kanske cupen spelas här i Göteborg...

Tredje West vs East matchen kommer att spelas onsdagen den 17 juni. Lions laget e taggade som tusan för att ta revansch efter förra matchen.

Lite sköna mål o fina marks från omgång 9 i AFL;
Mååååål
Never took the eyes of ball and was rewarded for it...

Tråkiga marks?

Ses på träningen!

JS

onsdag 27 maj 2009

Månadens miss!

Dessvärre blir det antagligen inte något VB-cup för Göteborg Berserkers detta år vilket är oerhört synd då det var en väldigt kul cup förra året i Karlstad. I år kommer cupen att spelas i Falun den 6e juni och för tillfället är det 7 lag anmälda, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Falun och 3 lag från Stockholm. Kommer att bli spännande och se vilka som tar hem bucklan denna gång. Förra året var det Solna Axeman som vann, klarar det att göra om det igen?

Bjuder här på lite roliga videosnuttar om footy;

• När vi kommer in i detta klipp så står det 106-101 till Hawthorn mot Carlton i omgång 6 detta år och när det är bara några minuter kvar av matchen tar Fevola en fantastiskt mark precis framför mål. Hawthorn-Carlton
  • Nästa klipp är en reklam video för AFL, riktigt kul, Dropkick Murphys som gör musiken!
    AFL

I AFL så leder nu S.t Kilda ligan efter 9 omgångar, något som för mig är väldigt oväntat. Nått som däremot inte är lika oväntat är att jag leder Dreamteam ligan, Kalle, Fagge o Martin har än så länge ingen chans, inte heller de mer rutinerade australiensarna har än så länge någon chans mot mitt lag Heaven n Hell.

Träningen idag (27e maj) är dessvärre inställd! Ses på måndag igen, 18.45!

JS

söndag 17 maj 2009

Förlust mot Karlstad Eagles, 090516

Dessvärre blev det en förlust mot Eagles i soliga Karlstad.

14.12.96 - 6.10.46

Men tycker inte att siffrorna visar själva matchbilden. Dessvärre avgjordes matchen på att Eagles hade ett mer rutinerat lag och framförallt fler avbytare så att de till slut kunde köra sönder Berserkers. Dock startade vi matchen väldigt bra men skotten gick dessvärre inte in mål. Blev istället fyra behinds medan Eagles lyckades få in två mål och två behinds i första quarten. Hade vi skjutit lite rakare hade det varit väldigt jämnt under hela matchen. Kolla in http://www.karlstadeagles.se/index.php?option=com_wrapper&Itemid=102

Men vi slet och gjorde vår bästa hela matchen, Eagles hade lite mer flyt och som sagt en större trupp. Vi skall däremot ta med oss vår kämpaglöd samt vårt stundtals fina spel, då vi faktiskt ibland snurrade upp eagles på läktan, vi hade dock inte flytet att kicka in bollen i mål.

Under matchen fick vi se otroliga händelser som;

- helt sjuka marks av Travis o Fagge
- finlir av 84orna (senap på korven tack!)
- Jacko gav en helt underbar tackling på en utav Eagles spelarna som var minst två meter längre
- Matte använde vinden och seglade in en boll i mål
- Oliver bjöd på fantastiska fotbollsprestationer samt en riktigt gött försvarsspel
- Jalle och Johan gav järnet och visade att vi har två goa gubbar som kommer att visa framfötterna ännu mer i framtiden även om den ene e Öisare
- Steven och John kämpade och slet som djur i defensiven där de oftast var ensamma då mittfältarna försökte klämma in lite mål
- jag försökte mig på en Christian Nilsson utflykt som slutade i en behind, tråkigt nära dock!

Allt som allt en väldigt spännande match som hade allt men Eagles var till slut några storlekar för stora.

Bäste spelare för Berserkers utnämner experterna till Travis Lunt som stred tappert för sitt Berserkes hela dagen.

Bra jobbat Berserkers! Den 22e augusti visar vi istället var skåpet skall stå på hemmaplan!

Vi kommer även att komma ihåg ungdomarnas tjöt om Hawaii-pizzan samt Statoilvanen som glömde stänga bakluckan...=)

Allt som allt en riktigt skön dag, till och med en hel del supporters, till och med en som åkt hela vägen från Göteborg. Tack!

JS

torsdag 14 maj 2009

Chip å välkommna till Värmland!

Nu på lördag den 16e maj bär det av mot sola i Karlstad. Dags att vinna mot Dragons/Eagles efter en snöplig förlust där uppe förra året.

Experterna utlovar en tajt och spännande match. Berserkers åker upp med ett rätt så orutinerat lag, dags för 84-orna att visa framfötterna. Men även Eagles har ett rätt så nytt lag men dock blandat med ett par gamla rävar. Men experterna tror ändå på att Berserkers kommer att vinna med tre eller fyra mål.

Vi samlas 9.15 för att åka mot Karlstad!

Heja Berserkers!

JS

fredag 8 maj 2009

Omgång 2 Göteborgsligan 090506

Andra matchen i Göteborgsligan mellan East Lions och West Crowns spelades på onsdagen den 6 maj. West var taggade så in i bomben efter förlusten mot lejonen i förra omgången och startade omgång tvås match stenhårt. West visade ingen pardon och malde sönder East i första perioden. West hade tagit en stark ledning med ett par mål redan efter några minuter och det såg ut som om att West var på väg mot en klar seger. Dock tändes ett hopp i East när Frej Johansson lyckades att sparka in en strut i slutet av första perioden men detta hopp hann West snabbt ta slut på efter att man gjorde ett snabbt mål efter Frejs pärla.

I andra perioden vaknade East till och med medvindens hjälp lyckades man att skapa en hel del chanser, men East försök att komma ikapp West försprång glömdes markeringen på den tokkvicka halfforwarden Janne "Bagarn" Nilsson. Denna fördel utnyttjade West och Bagarn kickade in många fina skott, märktes inte alls att herr Nilsson varit kraftigt förkyld under ett par veckors tid. East lyckades dock få in ett par mål men Wests försprång hade utökades under perioden.

I tredje perioden vaknade lejonen till och kunde spela upp sig mot de starka kronorna. De unga lejonen försökte allt de kunde och började så sakta att närma sig avståndet till kronorna då de började ta det lugnt och lita till sin ledning. Detta gjorde att lejonen kunde närma sig kronorna med ett par goa mål, men kronorna hade fortfarande en bekväm ledning. Dagens miss stod nog jag själv för när jag försökte mig på en Christian "Stenmark" Nilsson utflykt, kickade utanför stolparna med minst fyra meter.

I fjärde perioden togs matchen mer och mer över av lejonens vassa mittfält med "Posterboy", "Jacko" och "Fagge" vilka gjorde dagens mål tillsammans med ett utmärkt spel ifrån rucken, tre tillslag och sen kunde "Jacko" avsluta med en kalasstrut. Lejonen försökte så gott de kunde och Frej och Jalle slet allt var de orkade som forwards och kronornas försvar med Hjalmar och John i spetsen fick det jobbigt i sista perioden. Tillslut kunde kronorna besegra lejonen någorlunda bekvämt. Resultatet efter slutsignalen,

West Crowns 12.6.78 - East Lions 7.6.48 (står nu 1-1 i matcher.)

Matchens lirare för West Crowns blev Janne "Bagarn" Nilsson efter en hel del fina mål och gôtt spel som halfforward.

Matchens lirare för East Lions blev Johan "Öisarn" Orebäck som fick slita hela matchen som fullback, vilket han gjorde mycket bra!

Allt som allt en riktigt underhållande match med en fantastisk publik! Bra spelat allihop!

Glöm inte av att jag behöver ha reda på vilka som kan spela mot Karlstad den 16e maj och VB-cup i Falun den 6e juni.

JS

tisdag 5 maj 2009

Omgång 2 i Göteborgsligan

Nu på Onsdag den 6e maj är det dags för omgång 2 i Göteborgsligan. Kommer West att få revansch mot East? Eller kommer East att utöka sin ledning i ligan?

Ses på onsdag kl.19.10, samling 18.40 på Mellbyfältet.

JS

måndag 4 maj 2009

Nyheter Maj -09

Hallå Berserkers!

Detta hände i April:

Vi började äntligen träna utomhus, riktigt gôtt! Underbart att äntligen få spela på riktig plan och att ha omklädningsrum.

Första matchen i Göteborgsligan spelades den 26 april. Åh vilken match det blev, oerhört jämt och spännande enda fram tills slutsignalen. ”Lejonen” lyckades till slut att vinna mot ”Kronorna” med ynka två mål, 13.12.90 – 11.11.77 blev resultatet tillslut. Vi kan nog även ha fått sett årets mål då matchens lirare Christian ”Stenmark” Nilsson lyckades att få nästan hela Västlaget att se ut som en slalombacke och sen sparka in en riktig pärla! Allt som allt ett riktigt lyckat första derby, publikrekord och allt. Referat av matchen kommer senare.

AFL Sweden mötet i Jönköping blev dessvärre inställt men kommer att hållas under VB-cup istället.

Detta händer i Maj:

Två matcher kommer att spelas i maj;

Första matchen kommer att vara mellan East och West och kommer att spelas på onsdagen den 6:e maj kl.19.10 på Mellbyfältet.

Andra matchen kommer att bli mot Karlstad Eagles (bytt namn från Dragons) lördagen den 16:e maj i Karlstad. Mer info om detta senare.

Det kommer även att spelas en Gaelic-fotbollscup lördagen den 2:e maj på Mellbyfältet. Alla som vill är välkomna att vara med och spela.

Vill även påminna om att VB-cup kommer att spelas i Falun den 6e juni, vi behöver få reda på vilka som kan följa med så fort som möjligt.