söndag 18 oktober 2009

Snart börjar försäsongsträningen!

Måndag den 26e oktober är det dags att snöra på sig inomhusskorna för då börjar inomhussäsongen. Vi kommer att träna på Hvitfeldtska gymnasiet idrottshall måndagar kl.20-21.

Även dags för ALLA att spendera lite tid i gymmet, vi behöver alla lägga på oss 10 kg muskler!



Samt att alla behöver även komma ut å springa en hel del, därför kommer vi även att köra goa löppass på torsdagar.



Kommer att bli en sjukt rolig försäsong som kommer att avslutas med en inomhuscup i Jönköping i februari. Vi kommer också att försöka oss på att spela några East och West matcher inomhus och kanske någon på konstgräs.


Lite godbitar från den gångna säsongen i AFL;

Goals of the year

Marks of the year

Mark of the century

Mäktigt

Tråkig tackling - satan va klantigt!




Ses snart!

/JS

tisdag 6 oktober 2009

Älgarna under ytan i Karlstad

091003

Regn, regn, regn och regn. Det blåste kuling och var svinkallt, låter som en vanlig höstdag i Göteborg men icke, vi var faktiskt i Karlstad där sola hade gått i ide. Det hade dock inte de norska isbjörnarna gjort utan de var på hugget efter sin första seger i sin debutmatch.



Matchen började väldigt tajt och båda lagen delade ut en hel del tacklingar. Vädret gjorde så att det inte blev mcyket skönspel. Bollen vägrade studsa i det blöta gräset och den vägrade också att lämna marken. Det blev mycket krigande om den tunga och blöta bollen och vi fick se en hel del fotbollssparkar. Då kom det som en chock när Fagge bjöd på fantastisk mark. Han gjorde de han är bäst på, nämligen att slajda snyggt på sidan å fånga bollen. Detta i det offensiva 50 meters området. Fagge tog sedan hand om marken själv och dundrade in den i mål. Han sparkade även in en strut till under matchen och var bästa målskytt för Sverige med sina 2 mål.



Norge tog ledningen i första quarten och släppte den sedan aldrig. Utan kunde tillslut vinna med 61-30. Men Sverige försökte verkligen och siffrorna visar inte hur matchen såg ut. Utan det var riktigt jämnt hela matchen, Norge hade bara lite mer flyt och använde sig av medvinden på ett mycket mer effektivt sätt en Sverige.



I landskampen var det hela 6 stycken Göteborgare med, Fagge, Joel, Matte "posterboy", Janne "Bagarn", Johan "Öisarn", Oliver "makrillen" och Oscar "lill-Oscar". Alla skötte sig bra och visade att Göteborg har en hel del schyssta spelare.

Posterboy fick spela på en helt ny position, halfback och som han trivdes, länge sedan man sett Posterboy spela så bra.

Bagarn kämpade på i mitten och visade varför han kallas Bagarn.

De yngre killarna som spelade sin första match, lill-Oscar, makrillen och Johan visade framfötterna och slet hela matchen. Johan gjorde faktiskt ett riktigt snyggt förarbete till ett utav Sveriges mål.

Joel kämpade på som vanligt och tog en riktigt skön mark i offensiva 50-meters området men sparken blev bara ca 49 meter, alltså en meter för kort för att bli årets kick.



Allt som allt en riktigt bra kämpainsats från båda lagen. Synd bara att vädret var rent utsagt för jävligt!!

Läs om mer matchen på tidningen NWT;s hemsida.

/JS

fredag 2 oktober 2009

Älgarna mot Isbjörnarna

Den 3:e oktober kommer de svenska älgarna att ta emot de norska isbjörnarna i en träningslandskamp i Karlstad.



Detta är första matchen för isbjörnarna. Det är också första gången som det kommer att spelas en australisk fotbollslandskamp i Karlstad.



Experterna tycker att denna match är extrem svårtippad. Det svenska laget består av många nya spelare i landslagssammanhang och det är inte många som är kvar från IC 2008, dock är det väldigt många intressanta spelare som har tillkommit. Så Sverige ställer upp med ett riktigt spännande lag. Den norska sidan vet vi bara att många är australiensare som flyttat till Norge, vilket antagligen betyder att de spelat mer footy än vad våra svenska grabbar har. Detta gör att experterna lägger sina pengar på de norska isbjörnarna. Men kommer att bli en kul match att spela och Karlstad publiken kommer säkerligen få vara med om mycket kamp och en hel del fint spel.

Uppkast kl.14.00 på Skutberget, Karlstad.



mer info aflsweden.se

/JS

Säsongen är över!

Jag och Göteborg Berserkers vill tacka alla spelare för en riktigt skön säsong! En säsong som har haft väldigt många roliga händelser. Vi glömmer aldrig Oscars kroppsfint, Christians sjuka mål, Mattes tackling på Jörg bland många spännande och roliga händelser. Mer om dessa kommer det att skrivas om när Experterna skall dela ut pris för 2009 års händelser.





Göteborg Berserkers vill även tacka Spartacus Rugbyklubb och Gothenburg GAA för en väldigt bra samarbete under 2009 års säsong.





Stort tack till alla våra supporters! Framförallt "the mighty Gilbert" :)

/JS

Årets mest värdefulla spelare 090926

Under AFL Grand Final kvällen röstades årets mest värdefulla spelare fram. För mig var det ett ganska väntat resultat då denne nummer 27 har utvecklats väldigt mycket det senaste året och blivit en riktigt duktig full-forward efter International Cup 2009. Vi har fått se en hel del otroliga marks, många goa mål och helt fantastiska tacklingar (t.ex. nu senast mot Saints då han fick ner Emil Åberg i backen.).

Året mest värdefulla spelare är (trummvirvel);

CHRISTOFFER FAGER







/JS

AFL Grand final kväll 090926

Direkt efter vår match mot Helsingborgs Saints sattes grillen på och baren öppnade. Dags för årets match nere i Australien.

AFL Grand Final 2009



Åååååh vilken match det blev, till skillnad från matchen som spelades på mellbyfältet så var denna kamp jämn hela matchen igenom. Länge trodde man att Saints skulle kunna ta hem matchen, men Geelong kunde i matchens sista minuter avgöra till sin fördel. Kolla in;
AFL Grand final klipp



Men vilken kväll det blev även i klubbhuset. Mycket trevligt! Stort tack till Spartacus Rugbyklubb som tillät oss att använda deras lokaler för att visa matchen. Även stort tack till alla som var med och gjorde kvällen så lyckad, hoppas vi ses nästa år igen.










Fler bilder finns på Facebook.

/JS

Storförlust mot Helsingborg Saints 090926



Experterna hade fel igen och så fel de hade!


Berserkers åkte på en footylektion av Helsingborg Saints. Total utspelning i siffror, men lite missvisande för stundtals spelade faktiskt Berserkers bra, dock inte ofta.

Vi öppnade matchen perfekt genom att göra ett mål efter bara några sekunders spel sedan tog Saints över bollen och Berserkers spelarna fick bara låna den ett fåtal gånger under matchen. Vi vaknade till liv igen i ett fåtal sekunder i andra quarten men det hjälpte föga. Sedan hade vi en tio minuters period i antingen tredje eller fjärde quarten där vi spelade hyffsat och gjorde ett par snygga mål samtidigt som vi inte släppte in så många mål, men detta varade som sagt bara i cirka tio minuter. Helsingborg Saints spelade stundtals grymt bra och vi fick se mycket fint spel av ungdomarna i laget.



De bästa för vår del var ett väldans snyggt mål som lill-Oscar stog för efter att Fagge vunnit rucken hur lätt som helst och den kvicke lill-Oscar kunde snabbt skjuta in bollen mellan stolparna.

Slutresultat, 9.12.66 - 24.23.167

Men allt som allt var det en rolig match och alla Berserkers spelare vet nu vad de behöver träna på inför nästa säsong. Stort tack till Saintsspelarna som ville komma upp och spela.


/JS