tisdag 6 oktober 2009

Älgarna under ytan i Karlstad

091003

Regn, regn, regn och regn. Det blåste kuling och var svinkallt, låter som en vanlig höstdag i Göteborg men icke, vi var faktiskt i Karlstad där sola hade gått i ide. Det hade dock inte de norska isbjörnarna gjort utan de var på hugget efter sin första seger i sin debutmatch.



Matchen började väldigt tajt och båda lagen delade ut en hel del tacklingar. Vädret gjorde så att det inte blev mcyket skönspel. Bollen vägrade studsa i det blöta gräset och den vägrade också att lämna marken. Det blev mycket krigande om den tunga och blöta bollen och vi fick se en hel del fotbollssparkar. Då kom det som en chock när Fagge bjöd på fantastisk mark. Han gjorde de han är bäst på, nämligen att slajda snyggt på sidan å fånga bollen. Detta i det offensiva 50 meters området. Fagge tog sedan hand om marken själv och dundrade in den i mål. Han sparkade även in en strut till under matchen och var bästa målskytt för Sverige med sina 2 mål.



Norge tog ledningen i första quarten och släppte den sedan aldrig. Utan kunde tillslut vinna med 61-30. Men Sverige försökte verkligen och siffrorna visar inte hur matchen såg ut. Utan det var riktigt jämnt hela matchen, Norge hade bara lite mer flyt och använde sig av medvinden på ett mycket mer effektivt sätt en Sverige.



I landskampen var det hela 6 stycken Göteborgare med, Fagge, Joel, Matte "posterboy", Janne "Bagarn", Johan "Öisarn", Oliver "makrillen" och Oscar "lill-Oscar". Alla skötte sig bra och visade att Göteborg har en hel del schyssta spelare.

Posterboy fick spela på en helt ny position, halfback och som han trivdes, länge sedan man sett Posterboy spela så bra.

Bagarn kämpade på i mitten och visade varför han kallas Bagarn.

De yngre killarna som spelade sin första match, lill-Oscar, makrillen och Johan visade framfötterna och slet hela matchen. Johan gjorde faktiskt ett riktigt snyggt förarbete till ett utav Sveriges mål.

Joel kämpade på som vanligt och tog en riktigt skön mark i offensiva 50-meters området men sparken blev bara ca 49 meter, alltså en meter för kort för att bli årets kick.



Allt som allt en riktigt bra kämpainsats från båda lagen. Synd bara att vädret var rent utsagt för jävligt!!

Läs om mer matchen på tidningen NWT;s hemsida.

/JS

Inga kommentarer: