söndag 25 juli 2010

1 vecka kvar nu...



Nästa söndag kl.12 startar äntligen det första Europeiska mästerskapen i Australisk fotboll med 16-man. Sverige och Danmark är värdnationer och det är Sverige som startar alltihop med match mot Kroatien i Köpenhamn söndag den 1 augusti.

Berserkers har fem man med i den svenska truppen. Janne, Kalle, Fagge, Matte och Joel kommer alla att ha stor betydelse för om det svenska laget skall nå final i detta historiska mästerskap.



Sverige kommer att spela i grupp B med Irland, Tyskland och Kroatien med Irland som favoriter för att vinna gruppen. Irland som antagligen förväntar sig en lika lätt seger som i International Cup 2008, 84-6, där enda målskytt då var "Bagarn" (Janne), kommer att få det tufft. För första gången för ett svenskt landslag så har en uttagning skett, vilket innebär att Älgarna faktiskt ställer upp med ett riktigt bra lag. Framförallt är det ett ungt och snabbt lag som lär chocka irländarna! Älgarnas målsättning är att vinna gruppen, dock är nog Irland sannerligen fortfarande för bra så att komma tvåa i gruppen vore fantastiskt bra för Sverige.

I Grupp A kommer det att stå emellan Danmark, England, Finland och Island där England är favoriter tätt efter ett starkt Danmark.

Stora favoriter till EC titeln är Irland och England. Danmark och Sverige får slåss om bronspengen!

Hoppas att jag ser er alla på träningen imorgon, sista innan vi beger oss mot Malmö och European cup 2010! Hoppas även på att se så många av er i publiken i Malmö!

/JS

Inga kommentarer: