fredag 8 maj 2009

Omgång 2 Göteborgsligan 090506

Andra matchen i Göteborgsligan mellan East Lions och West Crowns spelades på onsdagen den 6 maj. West var taggade så in i bomben efter förlusten mot lejonen i förra omgången och startade omgång tvås match stenhårt. West visade ingen pardon och malde sönder East i första perioden. West hade tagit en stark ledning med ett par mål redan efter några minuter och det såg ut som om att West var på väg mot en klar seger. Dock tändes ett hopp i East när Frej Johansson lyckades att sparka in en strut i slutet av första perioden men detta hopp hann West snabbt ta slut på efter att man gjorde ett snabbt mål efter Frejs pärla.

I andra perioden vaknade East till och med medvindens hjälp lyckades man att skapa en hel del chanser, men East försök att komma ikapp West försprång glömdes markeringen på den tokkvicka halfforwarden Janne "Bagarn" Nilsson. Denna fördel utnyttjade West och Bagarn kickade in många fina skott, märktes inte alls att herr Nilsson varit kraftigt förkyld under ett par veckors tid. East lyckades dock få in ett par mål men Wests försprång hade utökades under perioden.

I tredje perioden vaknade lejonen till och kunde spela upp sig mot de starka kronorna. De unga lejonen försökte allt de kunde och började så sakta att närma sig avståndet till kronorna då de började ta det lugnt och lita till sin ledning. Detta gjorde att lejonen kunde närma sig kronorna med ett par goa mål, men kronorna hade fortfarande en bekväm ledning. Dagens miss stod nog jag själv för när jag försökte mig på en Christian "Stenmark" Nilsson utflykt, kickade utanför stolparna med minst fyra meter.

I fjärde perioden togs matchen mer och mer över av lejonens vassa mittfält med "Posterboy", "Jacko" och "Fagge" vilka gjorde dagens mål tillsammans med ett utmärkt spel ifrån rucken, tre tillslag och sen kunde "Jacko" avsluta med en kalasstrut. Lejonen försökte så gott de kunde och Frej och Jalle slet allt var de orkade som forwards och kronornas försvar med Hjalmar och John i spetsen fick det jobbigt i sista perioden. Tillslut kunde kronorna besegra lejonen någorlunda bekvämt. Resultatet efter slutsignalen,

West Crowns 12.6.78 - East Lions 7.6.48 (står nu 1-1 i matcher.)

Matchens lirare för West Crowns blev Janne "Bagarn" Nilsson efter en hel del fina mål och gôtt spel som halfforward.

Matchens lirare för East Lions blev Johan "Öisarn" Orebäck som fick slita hela matchen som fullback, vilket han gjorde mycket bra!

Allt som allt en riktigt underhållande match med en fantastisk publik! Bra spelat allihop!

Glöm inte av att jag behöver ha reda på vilka som kan spela mot Karlstad den 16e maj och VB-cup i Falun den 6e juni.

JS

Inga kommentarer: