onsdag 4 augusti 2010

2 segrar i EC2010

Hittills har det blivit två härliga segrar för Älgarna i European Cup 2010. Först besegrades Kroatien med 113-17 och sedan två dagar senare vann Älgarna mot Tyskland med en riktigt kämpainsats.

Kroatienmatchen spelades Köpenhamn under soliga förhållanden och var en riktigt bekväm seger. Kroaterna som aldrig spelat en match med 16-man fick det tufft. De kämpade hårt och slet men tekniken och rutinen för de svenska spelarna avgjorde. Både Kalle och Matte lyckades få in några strutar i mål. Kalle bjöd på några riktigt fina marks och Fagge lyckas göra det omöjliga och springa igenom en mur av kroater.

Tysklandmatchen skulle visa sig vara mycket mer svårspelad. Älgarna gjorde misstaget att tro att man redan vunnit matchen innan den spelats. Tyskarna chockade med en stark och hård press på bollhållaren vilket gjorde att Sverige inte kunde spela det fina spel som det stundtals bjöd på mot Kroatien. Ändå kunde Sverige ha relativt stor press mot Tyskarna och Älgarna hade mycket boll i anfallszon men lyckades inte att skjuta in den ovala bollen i mål. Efter första quarten ledde Sverige med 1.4.10-0.0.0. Men i andra quarten började nerverna hos de svenska spelarna och tyskarna tog fördel av den starka medvinden. De lyckades att göra tre mål medan Älgarna bara fick in tre behinds. Dock kunde vi behålla ledningen i halvtid, 19-18.

I tredje och fjärde quarten skärpte svenskarna till sig och kunde tillslut vinna med 62-26. Där tyskarna gjorde mål i sista sekunden av matchen.

Tisdagens överraskning var Olivers sköna inställning till att spela med Tyskland och få möjligheten att ge sin coach en armbåge rakt över näsan. Oliver kämpade och slet men fick inte med sig så mycket boll då tyskarna aldrig riktigt fick igång sitt egna passningsspel.

Det slogs också publikrekord på Limhamnsfältet med uppemot 300-400 åskådare som alla ville se Sverige krossa tyskarna förutom Olivers personliga hejaklack där far Sieberlich o vänner gjort flagga utav Ikea-handdukar och en fin banderoll, Oliver Ûberlich... Tänk om alla kunde få ha en sån skön hejaklack!!!

Nu väntar Irland i sista matchen och där går vinnarna vidare till European Cup final. Sist Älgarna mötte Irland åkte vi på stryk med 86-6 i första matchen i IC2008. Dock har vi ett helt annat lag nu och vi borde kunna skrälla mot de irländska krigarna. Kommer i vilket fall att bli en grym match så kom till Malmö och Limhamnsfältet kl.19 nu på torsdag den 5e augusti.

Bilder kommer att komma men så länge kan du alltid kolla in facebook...

Ha d Gôr gött!!

/Joel

Inga kommentarer: