måndag 9 augusti 2010

EC-BRONS TILL ÄLGARNA!!

Efter att ha förlorat gruppfinalen mot Irland den 5 augusti fick Sverige helt enkelt nöja sig med att spela bronsmatch mot England på lördagen den 7 augusti.

Men vilken match det blev! Många hävdar att det var den mest spännande matchen under hela turneringen.

Efter att England gjort mål efter bara några minuter tog Sverige tag i taktpinnen och visade vilka som ville åt bronset mest. Genom att inte göra några behinds utan att faktiskt lyckas med bedriften att skjuta rakt så kunde Sverige faktiskt gå till första pausvilan med en ledning med 3.0.18 - 1.2.8. Dick i andra quarten så börjar dess med att skjutas in massor av behinds och England bjuds in i matchen. Men med ett solit försvarsspel där en ordentlig press på bollhållaren gjorde så att engelsmännen aldrig fick tid alla ställa in sikten kunde Sverige hålla ledningen tills slutsignalen.

Dock blev det väldigt spännande i slutet då Engelsmännen kunde ha kvitterat men om inte mannen, myten, legenden (Tony P) fått upp ett finger i luften så kunde Sverige lika gärna förlorat hela matchen.

Matchen avgörs däremot i de sista svettiga minuterna av matchen där älgarna lyckas vinna bollen på mittplan och nummer 9 kan skicka iväg en bedrövlig hand pass till Chriss M som kan drämma iväg en kompispass till "mr jag kan skjuta rakt när det gäller Ståhl" som på något vis får med sig en frispark ca 25-30 meter framför mål. Här lyckas denne bollfantast (Ståhl) att få in en underbar strut i mål och avgöra hela matchen. Sverige har vunnit sitt första brons i European Cup!!!

Slutresultat:

5.9.39 - 3.11.29

Hela veckan var fantastisk och alla göteborgare skötte sig utmärkt! Men framförallt skall Oliver ha en riktig eloge för sin sköna inställning och han borde fått ett pris för Europas snyggaste målgest i footy!!!

Helt underbart att vinna Brons!!! Stort tack till hela landslaget o dess coacher, vattenbärare o manager. Men framförallt ett sjukt stort tack till Jörg o co. som stod för den sköna bedriften att arrangera ett mästerskap felfritt!! GRYMT BRA JOBBAT!

Nu är det däremot tillbaks till verkligheten och träningen börjar igen den 16 augusti!!

Hoppas på en fantastisk höst och där Göteborg skall vinna AFL Sweden West!